Оставиха в ареста 34-годишен телефонен измамник

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър А., на 34 г., привлечен като обвиняем за това, че на 28.02.2016 г., в гр.Стара Загора, в съучастие като съизвършител с Николай К., с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у другиго, с което причинили имотна вреда в размер на 640 лева, като деянието е било извършено повторно, в немаловажен случай - престъпление по чл.210, ал.1, т.4, вр. с чл.209, ал.1, вр. с чл.28, ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че 28 февруари 2016 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Димитър А. позвънил по телефона на 88-годишна жена, като се представил за неин внук. Той казал, че бил закупил електроуреди (радиатори) от голяма търговска верига и трябва да се заплати данък-такса. Обяснил, че ще изпрати обвиняемия Николай К., на когото тя да даде нужните средства. Малко по-късно пострадалата предала на обвиняемия Николай К. пакет,  в който се намирала паричната сума от 640 лева. Той оставил част от финансовите средства в друго населено място, откъдето ги взел Димитър А.

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, се установява съпричастността на Димитър А. към извършването на подобни измами на територията на гр. Стара Загора. Той е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, в това число и за извършени измами. През 2011 г. обвиняемият Димитър А. е бил освободен от затвора, след като е изтърпял ефективно наказание “лишаване от свобода“. Спрямо него се води наказателно производство за измама и в гр. Ямбол.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър А. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Димитър А. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top