Задържаха четирима с наркотици при спецакция в Стара Загора

Служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора и Първо РУ – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотични вещества.

Около 18.00 часа на ул."Христо Ботев" е задържан 27-годишен мъж.При извършените процесуално-следствени действия в лицето и в управлявания от него автомобил са намерени и иззети наркотични вещества - 2,73 гр. марихуана, 4,96 гр. амфетамин и 0,15 гр. екстази. Образувано е бързо производство по чл.354а от НК.Минути по-късно на кръстовището на бул. "Славянски"и ул"Захарий Княжески" е задържан мъжна 30 години като при извършените процесуално-следствени действия в него е намерено наркотично вещество - 1,09 гр. марихуана. Образувано е бързо производство по чл.354а от НК.

При обиск и претърсване на лекия автомобил на 32-годишен мъж е намерен 0,60 грама амфетамин. 36,18 гр.  амфетамин и 0,96 гр. марихуана са открити в апартаменти, обитавани от 36-годишен мъж.

Тримата мъже са задържани за едно денонощие, а на един Окръжна прокуратура-Стара Загора е наложила мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа.

Униформените са хванали и поредния дрогиран зад волана. Този път надрусаният е на 18-години. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК, а шофьорът е задържан за срок до 24 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top