Мая Манолова в Стара Загора: Следващите ми противници са банките и фирмите за бързи кредити

Над 100 души са посетили приемните на омбудсмана днес в 11-те общини в Старозагорска област. Това обяви на пресконференция омбудсманът на Република България Мая Манолова.От началото на годината в Старозагорска област са постъпили 326 жалби, от тях 252 вече имат решение или повече от 80%.

След битката с частните съдебни изпълнители Мая Манолова ще насочи сили и енергия към следващите си „противници”, както тя самата ги определи-банките и фирмите за бързи кредити. „По-лесно ще им бъде да се включат в този процес отколкото да се съпротивляват”, посочи тя.

Манолова е категорична, че има желание до края на годината да бъде решен въпросът с неизплатени заплати на хора, работещи в различни сфери. Националният омбудсман Мая Манолова подкрепя напълно предложението на кмета Живко Тодоров общините сами да събират глобите по Закона за движение по пътищата. Тодоров припомни, че по този начин контролът чрез допълнителни камери ще бъде засилен, а събираемостта-още по-гъвкава.

Единственото условие, което Манолова ще постави пред кметовете на общини е, те да не използват услугите на частните съдебни изпълнители, а да събират средствата със собствени сили. Подкрепям изцяло предложението на кмета на Стара Загора, имам и сериозен ангажимент към инициативата „Да спрем войната по пътищата”, добави още националният омбудсман.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top