Кметът Живко Тодоров: „Да се обединим около каузата – Стара Загора да върви напред!“

„Да се обединим около каузата – Стара Загора да върви напред! Заедно, без политически пристрастия, да се борим с проблемите и да ги решаваме“. За това призова старозагорската общественост снощи кметът Живко Тодоров, по време на отчета си за 2017 г. в препълнена зала.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Йордан Николов и Янчо Калоянов, кметовете на Казанлък Галина Стоянова и на Гурково Иван Иванов, областният управител Гергана Микова, председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, депутати от Старозагорски регион, местният омбудсман Надежда Чакърова, представители на държавните, културните и образователните институции в града, на спортните клубове и бизнеса, неправителствените организации, на болничните
и социалните заведения, медиите, браншовите организации и др. „Правя този отчет всяка година заради хората от Стара Загора. Защото гражданите трябва да знаят за какво се харчат техните средства и да могат да вземат решения. От друга страна сме свидетели на много слухове и фалшиви новини, които се разпространяват, а чрез отчета хората могат да чуят всичко от първо лице“, подчерта Живко Тодоров. Според него приоритетна задача номер едно за целия регион е запазването на комплекса „Марица Изток“ и работните места там. „Няма друг отрасъл или бизнес, който да замени енергетиката“, категоричен бе кметът.

Той се спря на изпълнението на приоритетите на общината през изминалата една година – образование, култура и спорт, инфраструктура и благоустрояване, инвестиции. Представи и по-значимите проекти, реализирани през 2017 г.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top