Област Стара Загора лидер в практическото прилагане на дуалното обучение

Работата по въвеждане на дуалното образование трябва да премине от проектна форма към приоритетна национална политика. Около това мнение се обединиха участниците в осмата, заключителна, сесия на Форума за дуално образование по проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система“.

От Старозагорска област, която е лидер в практическото прилагане на дуалното обучение, във форума взеха активно участие Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата-Стара Загора, Владимир Чучумишев, представител на Арсенал АД, Мариана Демирева, директор на ПГ Иван Хаджиенов, Казанлък и ученици, завършили първия випуск с дуално обучение от тази гимназия и вече работещи.

Като успешен отчете проекта и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова-при предвидено включване на 15, в него вече участват 32 професионални гимназии, над 800 ученици, в партньорство със 170 водещи български и чуждестранни фирми.

Форумът се организира от екипа по проекта ДОМИНО и от Българо-швейцарската търговска камара.  В заключителната му част се включиха Дорис Лойтхард - президент на Конфедерация Швейцария и Томислав Дончев – заместник министър-председател.

 

Коментирай!

#1
“КВАЛИТЕТ-21“ - 2017-11-04 18:49:23

Дуално обучение значи да работиш, и да се учиш - без да ти плащам! ДВЕ в ЕДНО...

#2
Надето и Тането - 2017-11-05 17:38:15

Да, КВАЛИТЕТ- 21 са Академия за Шарани!

Още новини

Scroll To Top