Номинираха австрийски офталмолог за Годишните награди „Добрият Самарянин“

Четвърта номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2017 беше получена в пощата на доброто, съобщиха организаторите.За приза е номинирана д-р Анелия Хохвартер, австрийски офталмолог.През есента на 2016 г., д-р Анелия Хохвартер оперира, напълно безвъзмездно Михаил Иванов от ХІ ОУ " Н. Лилиев", гр. Стара Загора, който сериозно наранява окото си по време на игра. Съществува опасност детето да загуби напълно зрението на дясното си око, но благодарение на д-р Хохвартер днес Михаил  вижда 100%.

Научила за започналата дарителска инициатива в подкрепа на Михаил от интернет, благодарение на класния ръководител на детето, д-р Хохвартер веднага пише писмо до ръководството на училището с желание да помогне. Напълно безвъзмездно тя оперира Михаил в клиниката, в която работи в Австрия, а докато трае престоя му там, неговото семейство е прието в дома на лекарката.
Д-р Анелия Хохвартер живее в Австрия и е водещ офталмолог, видима фигура в социалния живот и хуманитарните каузи по цял свят.

"Д-р Анелия Хохвартер е невероятен специалист и Човек, отдаден на професията си и на хората. Земна, слънчева, усмихната, внимателна, отзивчива, добросърдечна БЪЛГАРКА".

Номинацията е направена от Димитринка Костова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top