Народният представител Емил Христов от ГЕРБ се срещна с работещите в старозагорска фирма

Работим активно по изпълнение на предизборните си ангажименти и за нас обратната връзка с хората е от изключително значение. Това каза Емил Христов, народен представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Стара Загора, при срещата си с ръководството и работещите в „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД. Той посети различни цехове в дружеството, в което работят близо 500 души. 

По време на разговорите с ръководството стана ясно, че дружеството всяка година инвестира десетки милиони за нови машини, но най-големият въпрос е свързан с пазара на труда и с това кой ще работи с оборудването, което е на европейско ниво.

Според голяма част от работещите в дружеството, здравеопазването и образованието са двете системи, в които ГЕРБ трябва да положи най-много усилия. Здравните осигуровки, направленията, дълговете на общинските и държавните болници, доплащанията за медицински услуги бяха сред най-често задаваните въпроси. Друг важен момент е обезлюдяването и заминаването на младите в чужбина, което води до демографски срив.

Най-сериозният проблем за работодателите в момента е липсата на работна ръка, а скъсването преди години на връзката между професионалното образование, практиката и фирмите, днес дава своя негативен резултат.

„Преди малко повече от половин година, ние ви обещахме редовни срещи и ето, че сега сме тук, за да ви кажем какво сме свършили, на къде вървим и да чуем вашата оценка за случващото се в Стара Загора и в държавата“, посочи Емил Христов. Той подчерта, че ГЕРБ изпълнява ангажиментите си и доказателство за това е социалната сфера, където са отделени 720 млн. лв. за повишаването на пенсиите и заплатите на учителите.


Добра е програмата „Родители в заетост“, която е в помощ на младите семейства. Целта й е държавата да подпомогне работещите родители, които искат да се върнат на работа, но са възпрепятствани да го направят, защото няма кой да се грижи за децата им. Детегледачи могат да бъдат бабите и дядовците им, за което те ще получават минимална заплата. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top