Таня Богомилова: Траяна е един от водещите клубове в страната

„Радвам се, че в Стара Загора успяхте да обновите общинския плувен басейн, такива трябва да има в България. Хубаво е, че този турнир се завърна, домакините винаги са били от най-добрите в плуването, а клуб Траяна“ от водещите, каза днес олимпийската шампионка Таня Богомилова, генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове. По думите ѝ, от Стара Загора могат да излязат много таланти. „Пожелавам тук да има и 50-метров басейн, за да приемате големи състезания“, допълни шампионката. Тя обеща съдействие и подкрепа от страна на Федерацията за осъществяване на идеята.

Един от най-успешните ни плувци Антъни Иванов, националката Габриела Георгиева, мениджърът на националния отбор Кристиян Минковски, Стефан Вачев, президент и треньор на старозагорския клуб „Траяна“ и Таня Богомилова се срещнаха днес с ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

„Радвам се, че заедно с Антъни Иванов бяхме посланици и лица на кампанията #Beactive „Европейска седмица на спорта“, радвам се, че турнирът „Руси Русев“ е възстановен и се надявам, че някой от нашите плувци може да поеме щафетата в голямото плуване“, каза още Чахова.
Антъни Иванов сподели, че турнирът е добре организиран, не се гони масовост при участието, което дава възможност на добрите плувци за по-сериозни постижения. В момента усилията му са насочени към медал от Европейско първенство през декември, готви се и за Световното първенство догодина.

„Основната ни цел е да се популяризира плувния спорт в Стара Загора и извън нея, за да може тази хубава материална база да се ползва от много деца“, каза Кристиян Минковски. Той сподели, че интересът към открития урок изнесен в басейна от Антъни Иванов и Габриела Георгиева е събрал много малки спортисти. Минковски също обеща съдействие и помощ за нов олимпийски басейн.

Таня Богомилова връчи плакет за кмета Живко Тодоров, с благодарност за това, което прави и ще прави за българското плуване.
Шестото издание на Международния турнир по плуване „Руси Русев“ ще се проведе в събота и неделя на обновения общински басейн. В Стара Загора ще се съберат асове в плувния спорт, които ще  покриват нормативи за Европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември.

Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора. Началото на първия състезателен полуден е в събота от 9.30 часа. От 16.30 часа ще се състои официалното откриване, а половин час по-късно започва втори състезателен полуден. В неделя от 9.30 часа ще се проведат състезанията от третия полуден.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top