Старозагорски малчугани с поздрав за 1 ноември

Във връзка с Деня на народните будители – 1 ноември, малчугани от детските градини в Стара Загора ще отправят поздрав към служителите на духовни и културно-просветни институции в града.

Целта на инициативата е да утвърди и популяризира сред най-малките дейността и работата на тези, които съхраняват духовността на нацията ни и запазват нейната историческа и културна идентичност. Всички църковни храмове в града, колективите на Библиотека „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина“, Регионален исторически музей, Градската художествената галерия, ще бъдат посетени и поздравени от най-малките.

Деца от детските градини, в които се провеждат занимания по вероучение ще посетят храмовете в града, за да поздравят свещенослужителите в празничния ден. Други малки възпитаници ще посетят културните и духовно-просветни центрове в града ни. С тази инициатива директорите на детските градини в Стара Загора се стремят да развият още в най-ранна възраст осъзнаване и преклонение към българската духовност, знание и традиции. 
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top