Торлака представя „Иваил цар“ в Стара Загора

Вълнуващата история на цар Ивайло, един от най-противоречивите и загадъчни български владетели разказва Стоян Николов-Торлака в новата си книга. Писателят ще представи четвъртия си роман на 25 октомври в Стара Загора.
С интерес очаквахме как авторът на „Северозападен романь“ ще се справи с литература, в която го няма намигването на северозападния диалект, нито пък първичната непосредственост на простонародния изказ. И той не ни разочарова.

Добрите исторически романи са рядкост, но несъмнено можем да причислим „Иваил цар“ към тях. Едновременно достоверен и увлекателен. С пълнокръвни герои и сюжет, който провокира читателското любопитство.

Какъв е бил животът по време на средновековието? Как един мъж без царска кръв се изкачва на трона във времена, когато само мисълта за това е била грях? Какъв човек е бил „селският“ владетел? Защо Иваил, а не Ивайло?

Въпросите, които задава, и чиито отговори търси Торлака са много. Дали ги е открил, може да разберете на 25 октомври (сряда) от 19:00 „В Jazz-a”. Срещата с писателя и пътуването назад във времето определено ще бъдат интересни.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top