Инициативата “Доходен съюз“ беше представена от Ангел Джамбазки в Стара Загора

Инициативата “Доходен съюз“ беше представена от Ангел Джамбазки в Стара Загора

Инициативата "Доходен съюз", която цели "Равна заплата за равен труд" в целия ЕС, представи на пресконференция в пресклуба на БТА в Стара Загора евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки . Целта й е да предизвика дебат в Европейския парламент, който да сложи край на "Европа на две скорости"."Разликата в стандартите на живот и в доходите на изток и на запад в ЕС е очевидна.Част от причините за нея се корени в политиката на част от "западните" държави, които откровено нарушават правилата и принципите на съюза. Това неравенство трябва да бъде премахнато, а нарушенията - незабавно прекратени", обясни Джамбазки.

Той е категоричен, че е  започната инициатива от съмишленици от Хърватска, Естония, Унгария, Латвия, Полша, Румъния, Словакия под надслов "Европейски доходен съюз". Това е европейска гражданска инициатива по смисъла на правото на ЕС. За целта трябва да съберем поне един милион подписа най-малко в седем държави в Съюза в рамките на една година.",допълни зам.председателят на патриотите.Единственият начин различията в стандартите между Изток и Запад да се преодолеят, минава през елиминирането на доходните неравенства между двата региона.

Изравняването на доходите не може да се случи с административни или политически мерки, а само и единствено, когато се премахнат административните пречки и политически бариери пред предприемачеството и свободната инициатива.По думите на Джамбазки в момента от това законодателство само в Германия жертва са  близо 66 000 български шофьори на тирове.

Цел на инициативата е да застави Европейската комисия, която би трябвало да е основен пазител на Договорите за Европейски съюз, да санкционира държавите от т. нар. "Стара Европа", които провеждат протекционистка политика и по този начин пречат на предприемачи от Източна Европа да развиват своите начинания.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top