Тодор Кючуков: Очаква ни сериозен двубой срещу Локомотив Пловдив

Помощник-треньорът на Берое Тодор Кючуков коментира предстоящото домакинство на „зелено-белите“ на Локомотив Пловдив в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят е утре от 20.00 часа на стадион „Берое“ в Стара Загора. Ето какво сподели Кючуков пред клубния сайт на заралии:

– Както е известно имаше пауза в шампионата. До колко полезна или не бе тя и доволен ли сте от подготовката на тима през това време?
– Всяка една пауза в шампионата е нож с две остриета. Имахме нужда от нея, за да отрезвим главите след последния мач срещу Лудогорец. Да направим нужните анализи, да презаредим батериите и с нови сили и енергия да следваме пътя, който сме си поставили като цели. Мисля, че паузата бе полезна. Подготовката, която проведохме в тези две седмици бе доста добра. Очаквам точно това прекъсване да държи футболистите в кондиция поне до края на полусезона.

– Утре предстои среща с Локомотив (Пловдив). Какъв мач очаквате?
– Очакваме всеки мач с нужното уважение и респект към противника. Очакваме един сериозен двубой, но нашата цел е да го спечелим. Колкото и да е труден и колкото и да е срещу отбор, към който имаме нужното уважение. Ние обаче си следваме нашите цели и излизаме за победа.

– Има ли проблем с окомплектоването на състава за утрешната среща? Имате ли яснота за титулярния състав?
– Най-доброто е, че нямаме контузени футболисти. Всички са на линия. Матеус Леони е излекуван. Той бе единствен, който бе под въпрос последните мачове заради травма. Утре просто трябва да изберем най-доброто, което ще спечели  мача срещу Локомотив.

– Реално Берое навлиза в серия от решаващи мачове, включително и този за Купата на България. Колко са важни те, според вас, за основната цел пред отбора, а именно влизане в първата шестица?
– Всеки един мач е важен. Ние не ги разделяме. За треньорите, футболистите и феновете всеки един двубой е важен. Никога не сме подценявали мач и не сме ги разделяли на лесни и тежки. Да, възможността, която ни се отваря ако влезем в серия от поредни победи да атакуваме челните места и използваме нашата основна цел – влизане в първата шестица, си зависи само от нас. Както и начинът, по който ще подхождаме към всеки един двубой. Всеки мач обаче е важен и не можем да си позволим да се отпускаме.

starozagorci.com

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top