БСП поиска оставката на зам.кмета на Стара Загора Янчо Калоянов

Групата общински съветници от БСП в Стара Загора поисках днес оставката на зам.кмета по Устройство на територията, строителство и инвестиции- Янчо Калоянов. Причината за това според лидера на социалистите под липите Валентина Бонева е, че на Калоянов са поверени проекти за десетки милиони левове, а той не оказва нужния контрол и не поема отговорност за тяхното качествено изпълнение. "Проектът за кв. Железник беше под ръководството на зам.кмета Калоянов, а сега общината трябва да плати на изпълнителя за некачествения ремонт", допълни Бонева. Според нея няма никой, който да е поел отговорност или да е наказан за некачествения ремонт. Бонева е категорична, че ще следи за изпълнението на започващия ремонт на централната градска част, както и реставрацията на Аязмото.

Бонева припомни, че на сесия общинските съветници от БСП не подкрепили искането за поемане на нов общински дълг, тъй като „старозагорци не бива да плащат за провалите на администрацията. Истината е, че този заем се тегли заради тежките последици, свързани с реализацията на проекта за ремонт на кв.”Железник”. Нашето мнение е, че той е пример за много сериозни проблеми- пропуски в проектирането, лошо и с голямо забавяне изпълнение. Към момента се питаме дали всички дейности, заложени в проекта са изпълнени. Не е ясно колко допълнителни средства бяха платени за последващи многобройни ремонти. Сегашната администрация се опита да внуши, че едва ли не са спасили проекта, но истината според нас е, че той беше подготвен при правителството на Бойко Борисов и реализиран от два кметски екипа на ГЕРБ. Зам.-кметът Янчо Калоянов беше ръководител на този проект и той подписа документите за приемането на извършените строително-ремонтни дейности. В резултат на това, общината е осъдена да заплати с лихви и неустойки дейностите по проекта, има блокирани 5 млн лева във връзка с цесията, общината задлъжня със 7 млн лева ”, коментира още Бонева.

По повод нашумелия скандал в Хасково депутатът от левицата Георги Гьоков заяви, че очаква и кмета на Хасково да си подаде оставката."Герб превръщат България във феодално владение.Не е отшумяла темата със суджука, а гръмна нова бомба и тя няма да е последна", допълни народният избраник. 

Ще настояваме при приемането на бюджета за следващата година всички пенсии да нараснат със ставка от 2013  година или с между 20-30 процента, обяви.Гьоков.В средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на дискусионен форум за социалната политика на левицата

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top