23 септември 2020

Европейски шампион по карате гостува на малките „светулки“ в Европейския ден на спорта в Стара Загора

Европейският шампион по карате Анелия Асенова гостува на малчуганите в Детска градина № 7 „Светулка" в Стара Загора по повод Европейския ден на спорта – 29 септември в Стара Загора. Тя проведе тренировка с децата от най-голямото детско заведение в региона.

„Основната цел на събитието е да насърчим физическата активност сред подрастващото поколение. Наблегнахме на елемента на забавлението,тренировка под формата на игра, развиване на двигателната култура и много усмивки“, обясни Асенова. Тя е общински съветник, член на ПК по здравеопазване и по спорт и младежки, шампион на САЩ, участник в 2 световни първенства, Спортист на годината на Стара Загора за 2010 г. В спортната си биография има черен колан втори дан по карате.

Детска градина „Светулка“ е с най-голям капацитет на деца в града и региона - 12 групи с 343 деца. Всички учители са високо квалифицирани, а във всички групи има аудиовизуална техника и компютри, прилагат се съвременни интерактивни методи в работата с децата, провеждат се и допълнителни занимания. От създаването си през 1981 г. става учебна база на тогавашния Институт за повишаване квалификацията на учителите, а днес е базов център на ДИПКУ-Стара Загора

Тренировката бе осъществена под вещото ръководство на директора Деляна Караиванова, нейния заместник Павлина Момчева, с музикален съпровод на Николина Генова, учител по музика, както и с любезното съдействие на Елена Нейкова - член на обществения съвет на детската градина.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top