Започна записването на новите участнички в конкурса „Царица на Августиада“

Както вече бе съобщено, в шестото издание на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИАДА 2017 от 13 до 15 октомври т.г. в Регионалния исторически музей – Стара Загора и на други места в града за втори път ще се проведе конкурсът за избор на Царицата на Августиада като посланик на фестивала. Първата Царица на Августиада Антония Дойчева и подгласничките й Антоанета Танева и Радка Антонова изпълниха своята мисия да популяризират фестивала и културно-историческото наследство на Стара Загора на туристически форуми и други събития.

В тазгодишния конкурс има много нови елементи, които със сигурност ще повишат неговия престиж. Кастингът на желаещите да се включат в избора ще бъде на 30 септември от 11 ч. в Платинум клуб на Мол Галерия. Молът отново ще осигури паричните награди на победителите. Тоалетите на момичетата за конкурса ще бъдат осигурени от магазина на престижната модна къща „Юнона“ в Galleria Стара Загора, която ще награди момичетата, класирани на първите три места с актуални тоалети. Царицата на Августиада ще спечели професионална фото сесия и ще бъде корица на списание Zona bg за месец ноември.

Царицата на Августиада 2017 ще получи специално изработена за конкурса корона. Короната е уникат, а дизайнът и изработката са на Славин Янакиев, изп. директор на завод „Прогрес”. Тя ще бъде връчена от миналогодишната победителка.

Победителката в конкурса и нейните подгласнички ще участват в официалното откриване на фестивала. Тя ще вземе участие в Гала вечерта и при в награждаването на отличените вина. Ще представя Августиада и Стара Загора на туристически форуми и други събития през годината.

Водят се преговори победителката в конкурса да получи право да участва в националния конкурс „Мис България“.

Всички участнички в конкурса ще получат награди, осигурени от организаторите.

Основните критерии, на които трябва да отговарят участничките, са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване. Всяко момиче, което счита, че притежава тези качества и е на възраст от 18 до 30 години, може да се запише за участие в Туристически информационен център Стара Загора (бул. „Руски“ 27) до 29 септември включително.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top