Томаш: Радвам се, че колективът излезе на преден план

Старши треньорът на Берое Александър Томаш сподели, че въпреки победата с 2:1 над Етър, отборът все още има много какво да подобрява в играта си. Беройци стинаха до успеха след обрат с попадения на Антон Карачанаков и Мартин Камбуров, като преди това домакините бяха открили резултата чрез Самб Бадара. Именно слабото начало на мача от страна на неговите футболисти бе и един от акцентите, на които Томаш наблегна след неговия край. 

“Влязохме доста лежерни в мача с мисълта, че Етър ще се победи сам. Това не ми хареса. Не успяхме да владеем топката по начина, по който искахме – да обръщаме фронта да атаката, да използваме и да накараме Етър да играят пет в линия. На моменти успявахме, но на моменти не. И това бе изцяло наша грешка. Но като цяло се радвам, че Берое победи не с индивидуалната си игра, а победи колектвивът и характерът. Това показва, че имаме потенциал, по който чисто футболно имаме да работим. Имаме шанс да го развием", сподели наставникът.

Съдийството на срещата младият специалист коментира така: “Никога не съм коментирал съдиите, всеки може да има претенции – от едната страна и от другата страна. Можем да променим нещо – аз го казах преди мача – Етър е един много стойностен отбор и който не го оцени, както ние в първите минути на мача, не оценихме това, което цяла седмица алармирам, ще има проблем. Но мисля, че колективът и характерът на нашия отбор взе мача, а не нещо чисто футболно, детайлно да надиграем Етър. Един равностоен и оспорван мач, от който съм страшно ядосан и бесен, че не можах да предам това, което виждам. Радвам се, че колективът излезе на преден план”, допълни още Томаш.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top