Областният управител откри учебната година в СУ „Максим Горки” и ПГАСГ „Лубор Байер” в Стара Загора

Областният управител Гергана Микова бе днес гост на откриването на новата учебна 2017/2018 година в СУ „Максим Горки” и ПГАСГ „Лубор Байер” в Стара Загора. Гости на празника в Професионалната гимназия по строителство бяха и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Янчо Калоянов и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков.

В СУ „Максим Горки” Микова поздрави директора Мариана Пенчева, преподавателите, учениците и малките първокласници, които прекрачват за първи път прага на училището. Тя пожела на всички успешна учебна година, изпълнена с много хубави преживявания и прилежен труд. Деца от средното училище зарадваха своите съученици и учители с песни и фолклорни танци. След официалното откриване директорката показа на областният управител ремонтирани през това лято класни стаи в сградата на училището. За тяхното обновяване са били отделени 50 000 лв.

В ПГАСГ „Лубор Байер” възпитаници на гимназията също бяха подготвили програма за празника. Тя започна с песента „Облаче ле бяло”, изпълнена от ученичка от девети клас. В приветствието си към учениците областният управител каза: „Вие сте утрешните строители на съвременна България и нашата надежда за по-доброто бъдеще. Пожелавам ви да слушате любимата на много българи „Облаче ле бяло” само като песен, а не с носталгия по родината и да осъществите мечтите си тук, в своята страна”. Кметът Живко Тодоров и директорът на гимназията Георги Славов също отправиха поздрави по случай първия учебен ден. Инж. Славов връчи грамоти и предметни награди на децата, завършили с пълно отличие миналата  учебна година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top