Прокуратурата повдигна обвинение срещу жена изтеглила над 118 хил.лв. с фалшиви документи

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишна жена. Причината е, че в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински документ, тя получила без правно основание парични средства в особено големи размери.

От 5.08.2015 г. до 16.03.2016 г.в Стара Загора и Варна, Петя Л. използввала 55 броя неистински договори за потребителски кредит, сключени между финансово дружество със седалище във Варна и 55 кредитополучатели. Така, без правно основание, жената получила 118 700 лева. Сумите били отпуснатите по потребителски кредитите, сключени  без знанието на лицата, чиито данни са използвани. Парите били приведени по 13 банкови сметки на Петя Л. и на управлявани от нея дружества. По делото е установено, че парите, предоставяни по различните кредити, били в размер от 1 000 лева до 3 000 лева.

Петя Л. се е сдобивала с данните на пострадалите чрез обяви за работа в нейната фирма, брошури, лични контакти или чрез свои познати, като е плащала комисионни и тези лица са й предоставяли ксерокопия на лични карти и документи за доходи.  Тя работила във финансовия център от две години и също е имала достъп до лични данни. Сигналът в полицията е бил подаден, след като пострадалите започнали да получават съобщения, че не обслужват заемите си. По делото са разпитани 63 свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и други. Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top