Прокуратурата повдигна обвинение и задържа 35-годишен турски гражданин за опит за убийство в Старозагорско

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Йолез М., на 35 г., турски гражданин, за това, че направил опит да умъртви другиго, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл. 115 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 9 септември 2017 г., в с. Загоре, общ. Стара Загора, обвиняемият Йолез М. е пробол с нож, в областта на корема, 31-годишния П.П., след възникнал скандал и сбиване в заведение. По време на инцидента той нанесъл порезни рани и на други двама мъже, които били в помещението. За случая е бил подаден сигнал в ОД на МВР-Стара Загора, като извършителят е бил задържан, а пострадалите откарани в болница. По досъдебното производство са извършват процесуално-следствени действия.

Обвиняемият Йолез М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Йолез М.  е със статут на постоянно пребиваващ в Република България.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top