Украинецът Виталий Буц получи жълтата фланелка от зам.-кмета на Стара Загора Красимира Чахова

Виталий Буц от Украйна е победител в предпоследния етап Ивайловград - Стара Загора от 66-та Международна колоездачна обиколка. Жълтата фланелка той получи от ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, която оповести и останалите победители в етапа. Предпоследният етап на обиколката стартира от Ивайловград в 14.00 ч. и бе с дължина 147,5 км. Финалът му беше аплодиран от гражданите на Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“, вчера в 17.40ч.

Зелената фланелка за най-активен състезател заслужи Кен Шамлъ от отбора на Турция, а с бялата на точки – за най-добър катерач се облече Станислав Башлов от Беларус. Бялата фланелка (за най-млад състезател – под 23 години), в предпоследния етап е за българския състезател с италиански произход Николас Перес.

Днес точно в 10.30 ч.ще бъде даден старта на последния етап преди финала на 66-то издание на Международната колоездачна обиколка на България. От площада пред общината в Стара Цагора, по бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Свети Патриарх Евтимий”, колоната ще стигне до околовръстния път, в посока Богомилово и ще се отправи към Пловдив, където ще бъде финалът на МКОБ.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top