ЕВН:Искаме да има ясен ангажимент и дисциплина относно плащанията на УМБАЛ “Проф.др Стоян Киркович“

"Отворени сме към дискусия и очакваме да бъде предложена схема за плащане, която да помогне на старозагорската болница да излезе от тази ситуация", заявиха представители на ЕВН в Стара Загора. Според тях основния проблем е, че отдавна не се заплащат и текущите месечни задължения "искаме да има ясен ангажимент и дисциплина относно плащанията. Освен от нас болница "Проф.д-р Стоян Киркович" има още няколко други запора от други контрагенти, допълниха от електроразпределителното дружество. Към края на юни задълженията на болничното заведение към доставчика надхвърли сумата от 3,3 млн.лв.

Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на ЕВН България обясни още, че кражбата на ток е намаляла с над 13,3 %. От началото на 2017 година в Старозагорско има регистрирана откраднатата електроенергия в размер на 2191,2 MWh или 273,2 хил.лв. Откраднатите проводници са на стойност 3570 лв. или общо щетите са за 276 770лв. За последните шест месеца инвестициите на ЕВН е областта са над 6,8 млн.лв., което в продължаване на изграждане на система за дистанционно отчитане, нови електропроводи и нови трафопостове.Според Величков "Стара Загора е региона, където най-бързо се развива либерализацията на пазара".

Коментирай!

#1
ДИДО - 2017-07-26 14:46:25

ОТИДЕТЕ В ПЛОСКА МОГИЛА ДА ВИДИТЕ ЦИГАНИТЕ КАК СЕ ПРИКАЧВАТ НЕЗАКОННО. КАК ДЕКАРИ СЕ ПОЛИВАТ А СМЕТКИТЕ ИМ ЗА ТОК НУЛЕВИ. ЗИМАТА МАСОВО СЕ ОТОПЛЯВАТ С ТОК СВЪРЗВАТ СЕ НЕЗАКОННО . ЗАЩО СПИТЕ. ТОВА Е ТРЕТИ СИГНАЛ КОЙТО ВИ ПОДАВАМ!!!!!????????????

Още новини

Scroll To Top