Откриха за движение е пътен възел “Плодовитово“

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на новоизградените пътни връзки на пътен възел „Плодовитово” на автомагистрала „Тракия”. На събитието присъстваха и министърът на МРРБ Николай Нанков, директорът на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов, кметът на с. Братя Даскалови Иван Тенев, кметове и жители на села от региона, представители на фирмата-изпълнител на обекта.

Строителството на двете връзки на съществуващия пътен възел „Плодовитово“ в посоките Бургас - Оризово (Плодовитово) и Плодовитово (Оризово) – София, започна през май. Съоръжението бе построено само за 45 дни. В пътните връзки са инвестирани 1.070 млн.лв. С тяхното изграждане се осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по магистралите „Тракия“ и „Марица“ от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.

Обектът бе открит от министър Нанков, който плисна менче с вода и поздрави хората от региона с дълго чаканата придобивка. Той пожела леко и безаварийно пътуване на шофьорите, преминаващи по новите пътни връзки.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top