Съдът остави в ареста осъждан 14 пъти – този път за кражба

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тихомир Д., на 36 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196,ал1,т.1 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 11 април 2014 г. в гр. Стара Загора, обвиняемият Тихомир Д.  отнел велосипед от междуетажна площадка в жилищна кооперация. Няколко дни по-късно той го продал на свой познат и се укрил.  Обвиняемият Тихомир Д. напуснал постоянното си местоживеене и бил обявяването за общодържавно издирване.  На 10 юли 2017 г. е бил задържан от органите на МВР в гр. София, където работил на автомивка.

Обвиняемият Тихомир Д. е криминално проявен и до момента е осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 11.04.2014 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил освободен от затвора през март 2013 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемия Тихомир Д.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Тихомир Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва  пред Окръжен съд –  Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top