Старозагорецът Максим Заяков, директор на Булсатком получи голямата награда Бизнес лидер на годината

Старозагорецът Максим Заяков, директор на Булсатком получи голямата награда Бизнес лидер на годината

На официална церемония в НДК снощи бяха отличени призьорите в третото издание на Годишните награди на b2b Media.

Българският геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 не само нареди cтpaнaтa ни дo единадестетте европейски дъpжaви c пpиcъcтвиe в Kocмoca, но донесе на собственика на компанията Максим Заяков приза "Бизнес лидер на годината" в Годишните награди на b2b Media – съобщават организаторите на конкурса.

Старозагорецът Максим Заяков е съсобственик заедно с Пламен Генчев на Булсатком. Заяков е главен изпълнителен директор на Булсатком и BulgariaSat.  Стартирала преди години от родна Стара Загора, днес "Булсатком" АД е водеща телекомуникационна компания и най-големият доставчик на платена телевизия в България.

Само преди 2 седмици, компаният изстерла първият в историята на България комуникационен геостационарен сателит. BulgariaSat-1  бе успешно изстрелян от SpaceX на 23 юни в 22.10 ч. българско време от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

„Когато започнахме този космически проект преди повече от 10 години, имахме ясната представа, че ще са ни необходими много търпение, посветеност и силен екип. Днес успяхме да изведем сателита в геостационарна орбита и вървим по пътя на позиционирането на страната ни сред водещите космически нации в Европа, давайки път на развитието на свързаните високотехнологични индустрии и специалисти. Когато успява една българска компания, успява българският бизнес и българската нация.“, заяви по време на изстрелването Максим Заяков, изпълнителен директор на България Сат и Булсатком.

Заслужено, Максим Заяков взе най-големия приз на раздадените снощи награди – “Бизнес лидер на годината”.  На официалната церемония в НДК бяха отличени не само най-добрите предприемачи, но също и отговорните бизнеси, иновативните кампании и идеи. Голямата награда “Иновация на годината” спечели “Кредисимо” АД с първия чат-бот за бързи кредити на база изкуствен интелект, внедрен в в приложението Facebook Messenger. За първа година в конкурса се присъдиха отличия за “Мобилна иновация” и за “Кампания за работодателска марка”.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top