Стара Загора: Министър пусна на свобода 5 керкенеза отгледани в Стара Загора

Министър пусна на свобода 5 керкенеза отгледани в Стара Загора

Днес  5 млади керкенеза, отгледани в Спасителния център в Стара Загора, бяха пуснати в гората край Кремиковския манастир, до София - съобщиха от МОСВ.

Екоминистърът Нено Димов присъства на акция на старозагорския Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани по освобождаването на диви птици. Една част от керкенезите са излюпени в старозагорския център за диви животни, а другите са диви сирачета, отгледани във волиерите му. На свобода излетя и млад белоопашат мишелов, пациент на Центъра.

"Това е прекрасна инициатива и министерството ще продължи да я подкрепя," заяви министърът на околната среда и водите.

От ведомството уточняват, че предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) финансира Спасителния център с над 200 000 лева годишно.

От началото на 2017 г. в него са пристигнали над 600 диви животни. През миналата година са спасени над 1300 екземпляра. Към Спасителния център работят и много доброволци.

"Спасителният център показва устойчивост през последните 20 години. Хубавото е, че в него се обучават много млади хора - ученици и студенти, които учат ветеринарна медици", допълни министър Димов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top