Еньовденски събор и 50 години от обявяването на Старозагорски минерални бани за национален курорт тази събота

За трета поредна година, в курортното селище Старозагорски минерални бани ще се проведе Еньовденски събор – празник на билките, слънцето и водата. Събитието ще се състои на 24 юни /събота/, а началото е в 6.00 часа сутринта.

Празничната програма по повод празника ще започне с посрещане на изгрева, бране на билки и виене на еньовски венец. Фолклорната програма е от 9.30 часа, а официалното откриване на събора е предвидено за 11.00 часа. Целта на събора, който се провежда със съдействието на Община Стара Загора, е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор
Тази година, на Енвовден ще бъде отпразуван юбилей - 50 години от обявяването на Старозагорски минерални бани за национален курорт.

Като съпътстващи мероприятия отново ще са още селски двор, с който да бъдат представени българският бит и култура, изложба-базар, детски пленер,  разучаване на български танци, както и демонстрация на производство на розова вода.

Организатори на еньовденското веселие и юбилея на курортното селище са Община Стара Загора, кметството на Старозагорски бани, НЧ „Христо Ботев – 1952“, както и селата от района – Ново село, Сулица, Лозен, Сладък кладенец, Елхово, Казанка, Остра могила и Малка Верея.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top