Джаз – балет „Каприз“ Стара Загора се завърна с много успехи след международния фестивал в Хасково

На международния фестивал „Magic world 2017” джаз- балет „Каприз” се завърна с три трети, две втори и едно първо място. Във фестивала взеха участие 13 държави с над 800 хореографии, с над 800 танцьора. Качествата на танцьорите и хореографите бяха оценявани от международно жури, част от които бяха американката Лорий Рюсо, която е директор на Dance Theatre USA в Ню Йорк, който е един от най-престижните в света. Съдия бе и италианеца Марко Батти, основател и директор на Балето ди Сиена. Други известни в бранша съдии  пристигнаха от Унгария, Италия, Белгия, Швейцария, Румъния, Естония, Черна Гора , Гърция и България.

Голям успех и радост на хореографа си Атанаска Баценкова, донесоха Антония Пенева и Елена Иванова, който спечелиха първо място с дуета си в стил Джаз, възраст над 16 години. Карина Димитрова и  Жанина Василева пък взеха второ място с дуета си в стил етно, възраст на 16 години. В най-успорвания стил модърн на трето място успя да се класира и груповия танц „Missing you”.  

С успехи се завърна и малката група на джаз-балет „Каприз”. Те завоюваха трето място с груповия си танц „Вечеряй радо”, стил модърн, възраст 9-12 години. Триото „Гласът на детството” с участие на Валерия Йосифова, Кристияна Христозова и Теодора Генова, пък взе второ място. И отново трето място за груповия танц в стил танцово шоу „Семейство Флинстоун”, възрастова група 9-12 години.
Възпитаничките на Джаз – балет „Каприз” вече започнаха подготовката си и за следващото състезание, което ще се проведе 4-7 Юли в Приморско.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top