Ротари Стара Загора със серия благотворителни мероприятия в подкрепа на здравна кауза

Мероприятия обединени от обща кауза – проект „да дадем здраве на нашите деца” организираха в Стара Загора Ротари клуб и Ротаракт клуб в партньорство с община Стара Загора и Медицинския колеж при Тракийски Университет.

Представянето на поректа бе в Регионалния исторически музей и на него присъстваха представители на местното управление, културни дейци, както и членове на почти всички неправителствени организации в града.

Проведени са и спортни състезания по футбол, стриитбол, волейбол и тенис на корт (смесени двойки) в предназначентите за това игрища в парк „Артилерийски“ .

Всички средства – над 10 000лв., които бяха събрани от дарения и такси за участие в спортните състезания, ще се използват за финансиране на съвместния проект на Ротари клуб с Медицински колеж при Тракийски университет и Община Стара Загора. Той е за превенция и профилактика на проблеми свързани с опорно-двигателния апарат, обездвиждане и наднормено тегло при деца до четвърти клас. Освен това средствата ще се използват за  създаването и оборудването с уреди за изправителна гимнастика на първия за това специализиран кабинет за лечение в Стара Загора.

„Целта на кампанията ни е да насочим вниманието на обществото към наболелите здравни проблеми – плоскостъпие, гръбначни изкривявания и затлъстяване при децата и върху факта, че активното спортуване от ранна възраст е основен инструмент за предотвратяването или лечението им”, коментираха ротарианци.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top