Откриват изложба “Анализ на градската среда“ в Стара Загора

В Стара Загора днес в 18.00 ч. се открива изложба &"Анализ на градската среда"  на Централния градски пазар. В откриването участват създателите на изложбата, местни архитекти и представители на Община Стара Загора. То включва презентация на изложбата, дебат и прожекция на филма “Познавате ли архитекта?”. Изложбата се организира по случай 75- годишнината на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Пътуващата изложба е с резултати от “Действие в панелните квартали”, последното издание на фестивала за съвременна архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK, проведено в пловдивският панелен квартал “Тракия”. Изложбата показва примери и представя ползите от широкообхватен анализ на градската среда и въвличането в този процес на максимално много от участниците в нея.

Тя включва прожекции на документалния филм “Познавате ли архитекта?”, на интерактивна онлайн карта, описание на намесата в квартал “Тракия”, описание на проучването на квартал “Тракия” и книгата “Алманах на панелна Тракия”. Кураторна изложбата е Любо Георгиев, а участници Нина Толева-Новак, Лина Кривошиева, Меган Луенбърг, Сдружение |Не|Формално. 

Изложбата ще бъде експонирана до 13 юни 2017 г. , от 10.00 – 18.00 ч. в западното крило на общинския централен пазар в Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top