Оставиха в ареста 19-годишен изнасилил дете в Стара Загора

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови състав на Старозагорския районен съд на 19-годишния Стефан Йорданов от Стара Загора. Той е обвинен затова, че извършил полово сношение с лице от същия пол, като употребил за това сила и деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14- годишна възраст.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 29.05.2017 г. в  Стара Загора Стефан е  отвел 10-годишното момченце в дома си. След като е упражнил сила, извършил полово сношение с детето, което бил негово съседче. След това го заплашил с убийство,  ако каже на някого за случилото се. Късно вечерта майката на пострадалото момче сигнализирала в полицията.

Инцидентът се е разиграл в ромския квартал „Лозенец”. Според запознати с делото, Стефан разказал, че малкото момче само поискало контакта. Той не давал смислени обяснение за поведението си. Ще му бъде назначена писхиатрична експертиза.

Досега обвиняемият не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем се наказва с “лишаване от свобода” от три до дванадесет години.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top