Наградиха четири старозагорски учителки с отличието „Неофит Рилски“

Четири учителки от Стара Загора и общо седем от областта бяха наградени днес с отличието "Неофит Рилски".Преподавателките Зина Камбурова, директор на ПГОХ „Райна Княгиня”, Стара Загора, Милена Желязкова, директор на Второ основно училище, Стара Загора, Зоя Майналовска, зам.-директор на Търговската гимназия, Стара Загора, Димитринка Костова, старши учител начален етап в 11-о основно училище, Стара Загора, Донка Пашова, старши учител начален етап във Второ основно училище, Раднево, Събина Цокева, старши учител начален етап в ОУ” Г. Кирков”, Казанлък и Аксения Тилева, директор на ДГ „Мечо Пух”, Казанлък получиха високите отличия на  Министерството на образованието и науката от областния управител Гергана Микова.

Наградите са присъдени на изявени директори и учители от област Стара Загора със заповед на министъра от 16 май 2017 г. В навечерието на 24 май грамоти получиха седем дългогодишни педагогически специалисти в системата на предучилищното и училищното образование от Стара Загора, Раднево и Казанлък.

Празникът започна с поздрав от първокласници от Шесто основно училище, които рецитираха стихове. С думи на благодарност към наградените учители за всеотдайния им труд се обърна г-жа Микова. „За мен е чест да бъда днес с вас и да връча тези отличия по повод най-светлия и най-духовен български празник – 24 май. Дълбок поклон за всичко, което правите за нашите деца”, каза областният управител.

Развълнувани до сълзи, учителите приеха грамотите и благодариха на Министерството на образованието за високото признание. На тържеството в Областна администрация награда бе връчена и на ученика от седми клас на казанлъшкото училище „Г. Кирков” - Станислав Минчев. Г-жа Микова му връчи малка статуетка, изобразяваща ключа сол, за първото място в националното състезание „Ключът на музиката”. Станислав е получил в състезанието максималния брой точки, непостиган досега резултат. В края на празника ученици от НУМСИ „Хр. Морфова” изпълниха за учителите и гостите пиесата „Чардаш” от Виторио Монти.

На тържеството присъстваха и Татяна Димитрова, началник на РУО, Стара Загора, и представители на управлението на образованието.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top