Първият полуфинал на Фен Купа 2017 стартира без капка фалш в Стара Загора

Първият полуфинал на Фен Купа 2017 стартира без капка фалш  в Стара Загора

Първият полуфинален кръг от 15-ото издание на Фен Купа стартира без капка фалш днес, на изкуствения терен на стадион „Берое“ в Стара Загора. Участници в него са 8 отбора от област Сливен и 24 тима от област Стара Загора. Всеки от тях е доказал уменията си по време на предварителните квалификации, в които се включиха близо 100 тима от двата областни центъра.

Съревнованието за старозагорската Фен Купа 2017 беше официално открито от бившия световен шампион по лека атлетика и настоящ зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова. Тя се появи на терена в компанията на старшия треньор на националния отбор на България по баскетбол Любомир Минчев, спортно техническия директор на ПФК Берое Валентин Грудев и ветерана на Берое Васил Драголов.

По време на встъпителната церемония зам.-кметът Красимира Чахова разкри голяма новина: „Много се радвам, че Фен Купа отново е в Стара Загора. За нас е чест да сме домакини на първия полуфинал за 2017 година. На мен се пада удоволствието да ви споделя, че този сезон Фен Купа не само ще започне в Стара Загора, но и ще завърши тук. Градът ни ще бъде домакин на националните финали на турнира, които ще се проведат на 30 септември и 1 октомври.“

Легендарната лекоатлетка се изяви и като мениджър на отбора на община Стара Загора в традиционния демо мач по случай откриването. Опонент на общинарите беше сборен тим на медийни представители от града и региона. И двата тима се представиха на ниво и срещата протече много оспорвано. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 8:5 за общинарите. Най-резултатен за журналистите беше Желязко Динев  от ТВ Стара Загора, който отбеляза хеттрик. За общината с най-точен мерник беше Николай Стоев. Той наниза 4 красива гола, въпреки героичните изпълнения на вратаря на журналистите Емил Димов – пресаташе на ПФК Берое.

След като общинарите и журналистите дадоха страхотен тон за начало на мачовете, ентусиазираните полуфиналисти „завладяха“ терените. Емоциите ескалираха още в първите дербита и посетителите станаха свидетели на невероятно футболно зрелище. Най-атрактивен и резултатен беше сблъсъкът между „Камите“ (Сливен) и „Галерия“ (Стара Загора). „Камите“.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top