Наградиха победителите в конкурси за рисунка и фотография в Стара Загора

В деня ня Европа, в парк „Пети октомври“, Областен информационен център – Стара Загора  награди  победителите в конкурсите за рисунка „Рисувам моята Европа“ и за фотография „Европа през моя обектив“.

Двата конкурса стартираха от 24 март като част от инициативите на националната кампания „Заедно за Европа”. Целта на конкурсите бе участниците да се запознаят със значими проекти, финансирани с европейски средства, които са променили населено им място и живота на хората, като ги запечатат в снимка или ги нарисуват.

Тричленно жури определи победителите в конкурса сред повече от 80 получени фотографии от цялата област:
- Първо място за Десислава Колева на 27 години, Стара Загора за  фотографията „ Парково пространство“, която получи голямата награда фотоапарат;
- Второ място за Алис Сандалова на 17 години, с. Хаджи Димитрово, община Казанлък за фотографията „Детска площадка в Казанлък“, която получи фотоапарат;
- Трето място за Кристиян Мънчев, 16 години, Чирпан за фотография „Къщата на Яворов“, който бе награден с електронна фоторамка.

Членовете на комисията за оценка на рисунките бяха изключително затруднени в избора си сред всички 40 рисунки от областта. Взеха решение да наградят следните участници:
- Първо място за Станка Милчева на 11 години, ОУ „Свети Климент Охридски“ , с. Горно Черковище, община Казанлък за рисунката „Детска площадка в междужилищно пространство“, която получи графичен таблет;
- Второ място за Преслава Рачева на 13 години, НУПИД „Академик Дечко  Узунов“, Казанлък за рисунката „Реновирана училищна сграда“, която получи комплект за рисуване;

- Трето място за Емил Емилов на 13 години, ОУ „Петър Берон“, с.Шейново, община Казанлък за рисунката „Детска площадка и Музей на магарето в град Гурково“, който също получи комплект за рисуване.

Всички участвали в конкурса за рисунки ще получат поощретилни награди от Областния информационен център.

Вън от регламента на конкурса за фотография  бяха насърчени да представят свои творби всички малки участници в двете групи по интереси в сферата на фотографията на територията на област Стара Загора, работещи по проект „Твоят час“ на ОПНОИР. До края на месец май ОИЦ – Стара Загора ще посети ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Черна гора, община Братя Даскалови и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Николаево, за да подари фотоапарати и други награди за активното участие на малчуганите във фотоконкурса.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top