Издирват турски гражданин блъснал и убил жена край Стара Загора

В Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343 ал 3 буква Б във връзка с ал. 1 във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 25 април 2017 г., около 5,49 часа, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че на пътното платно, близо до отбивката за Пречиствателната станция в гр. Стара Загора, е намерена жена в безжизнено състояние. Незабавно са били предприети процесуално-следствени действия, при които е установено, че починалата жена е 69-годишната Н.Г., а смъртта е причинена от политравма при пътно-транспортно произшествие. От предприетите оперативно-издирвателни мероприятия се установило, че жената е била блъсната същия ден, около 4,48 часа, от черен лек автомобил, марка „БМВ 520Д“, производство 2007 г. В колата пътували двама турски граждани, работещи в Германия.

На 24 април 2017 г., вечерта, те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево, като преминали по маршрут гр. Харманли - гр. Стара Загора - гр. Велико Търново и напуснали страната през ГКПП-Русе – Дунав мост. По делото е установено, че след катастрофата двамата чужди граждани посетили автосервиз в гр. Велико Търново, където бил извършен ремонт на автомобила.

Двамата турски граждани, чиято самоличност е известна на органите на МВР, са обявени за издирване. До момента по делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени експертизи, иззети сменените части на автомобила и др. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top