Тихомир Желев: Добре е, че започваме полуфиналите с два мача у дома

Тихомир Желев: Добре е, че започваме полуфиналите с два мача у дома

С отбелязаните по 20 точки Тихомир Желев и Брандис Райли Рос станаха най-резултатните играчи на Берое в третия двубой от серията със Спартак (Плевен). Староагорци се наложиха с категоричното 103:79 и така продължават на полуфиналите. Желев изигра страхотен двубой, като освен 20-те си реализирани точки, се отличи с четири борби, шест асистенции и три откраднати топки.

„Да, изглеждахме много убедителни, но не беше чак толкова лесно. Спартак (Плевен) играят освободено и колкото и добре да играеш срещу тях те винаги могат да се върнат в мача. Направиха го и в този двубой когато вкараха няколко тройки. Ние обаче не им позволихме повече от това“, коментира след двубоя Желев пред клубния сайт на Берое.

„Аз лично не съм изненадан, че следващият ни съперник е Черно море Тича. Очаквах точно това. Щом са спечелили срещу Академик Бултекс обаче в никакъв случай не може да се каже, че ще бъдат по-лесен съперник за нас. Със сигурност обаче е по-добре, че започваме с два мача у дома“, допълни гарда.

Похвали за своите не спести и наставникът на Берое Любо Минчев. „Доминирахме от началото до края. Имаше само един момент в третата част, в който можеше нещата да се обърнат. Радвам се, че го преодоляхме и в четвъртата част всичко вече беше ясно. Самият съперник се беше отказал, защото беше ясно, че при такава разлика няма как да се обърнат нещата. Смятам, че се случи логичното и закономерното“, категоричен бе специалистът.

„Що се отнася до съперника за полуфиналите този сезон – класирането за тази фаза на Черно море е доста добър успех за тях. Ще бъдат под еуфорията, това е добре за тях. Ние трябва да се концентрираме, искам играчите ми да подходят сериозно. Не бива предварително да говорим за финал. Най-важното е да сме здрави, защото си имахме проблеми в последните дни – Шейн не тренира два дни и днес не беше на познатото ниво. А докъде ще стигнем, ще видим“, допълни Любо Минчев.

Наставникът на Спартак (Плевен) Александър Дяковски пък бе лаконичен. „Поздравявам отбора на Берое, заслужено продължават напред. За мен ще бъде огромна изненада ако те не са следващият шампион на България“.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top