С шествие на “Безсмърния полк“ в Стара Загора честват Деня на победата

В Стара Загора честванията  на 72-та годишнина от Деня на победата над хитлерофашизма ще стартира на 2 май по единна програма, приета на среща на всички военно-патриотични и родолюбиви организации в Стара Загора, с изложба под наслов „Мирът – ретроспекти“ във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, съобщи  Елена Ангелова – председател на Областния съвет на ветераните от войните в България и координатор на „Безсмъртен полк – България“ за Стара Загора и областта. На 5 и 6 май представителна група ветерани от войните ще участва в Гергьовденския парад на Българската армия.

На самия 9 май ще се проведе първа по рода си Среща на поколенията с участието на ветерани, техни потомци, родолюбци и граждани. Тя ще започне в брифинг-залата на Военния клуб от 11.30 часа. След което ще бъдат положени венци и цветя пред паметната плоча пред Военния клуб, открита преди 3 години, както и пред намиращия се в съседство Паметник на съветския воин. Ветераните от войните ще бъдат поканени след това на традиционния тържествен обяд във Военния клуб заедно с представители на руската диаспора в Стара Загора.

Същата вечер от 18.00 часа е честването на 72-годишнината от края на Втората световна война край Паметника на съветския воин.  До 18.30 часа е и началото на сбора на шествието „Безсмъртният полк“. То ще започне от Паметната плоча на Съюза на ветераните от войните (ДНА) по маршрут Паметник на съветския воин – бул. „М. Кусев“ – братска могила в парк „Пети октомври“. Проявите ще завършат в голямата зала на хотел „Верея“, където ще се състои среща с историка Искра Баева, и концерт на руската естрадна певица Елена Маленких от руския град Екатеринбург. Тя ще вземе участие и в предходните инициативи на 9 май в Стара Загора и ще се включи в „Безсмъртният полк“ с портрет на своя дядо, участник във Великата отечествена война.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top