330 деца от цялата страна участваха в първата Ученическа спартакиада в Стара Загора

330 деца от цялата страна участваха в първата Ученическа спартакиада в Стара Загора

В първата по рода си Ученическа спартакиада, проведена в Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“, участваха 330 ученици от 13 училища от цялата страна, които се състезавах в 6 вида спорт.

Събитието бе посветено на 60 години от създаването на Второ основно училище „П.Р. Славейков“ и 190-та годишнина от рождението на патрона му. То бе  част от програмата за отбелязването им, която се провежда със съдействието и подкрепата на Община Стара Загора и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Почетният гост на състезанието Константин /Тити/ Папазов връчи всички 33 купи на победителите в различните видове спорт и в крайното класиране. Той пожела много нови успехи на участниците, както и да не забравят, че знанието е на първо място, затова трябва и да се учат добре. „Бъдещите високи успехи започват от ученическия спорт, който трябва да развиваме все по-добре и съм радостен да участвам в такава чудесна спортна проява.” – каза Тити Папазов при награждаването.

Домакините спечелиха 2 първи, 2 втори и 3 трети места. Първите места са за отбора по баскетбол-момчета и за Ивайло Георгиев на тенис на маса. Вторите места са за отбора по волейбол – момчета и за тенис на корт – момичета, а третите места – в състезанията по футбол, баскетбол-момичета и шахмат.
Участниците от трите училища, заели призовите места в крайното класиране, получиха по една огромна торта от Милена Желязкова, директор на училище „П. Р. Славейков“. На връчването на наградите в Парк „Артилерийски” присъства и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top