Три старозагорски гимназии участват в безплатно военно - патриотично обучение

От новата учебна година първият в България Клуб „Приятели на армията“ организира безплатно военно - патриотично обучение в средните училища. Oбяви  Митко Попов, офицер от резерва и управител на Клуба в Стара Загора. Клубът е един от сформираните клубове в Национално сдружение „Българска зора“.

Обучението, което ще продължи 34 учебни часа, предвижда девет теми, свързани с история на Българската армия, основи на стрелбата, военни игри, военна топография и въоръжението в Българската армия. Преподаватели ще бъдат офицери от запаса, членове на Национално сдружение „Българска зора“ и Асоциация на сухопътните войски.
Обучението да бъде включено в програмата „Твоят час“ на МОН. Клубът има регистрация в министерството, както и подписан меморандум с командването на Втора механизирана бригада за съвместна дейност, посочи Митко Попов.

Има изключително голям интерес от младежи между 18 и 26 години за участие в обучението, заяви Пламен Петков, ръководител на младежката секция в Клуб „Приятели на армията. Само през април три старозагорски гимназии са обявили желание за участие в програмата.

До този момент има договорено военно –патриотично обучение в областите Стара Загора и Плевен, в ход са преговори в Хасково.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top