“Наблюдавано жилище“ Стара Загора е помогнало на 36 младежи за седем години

През месец април "Наблюдавано жилище" - Стара Загора, празнува своя 7-ми рожден ден. През седемте години на предоставяне на социалната услуга от Сдружение "Самаряни", 12 момичета и 24 момчета, на възраст от 18 до 30 г., са били настанени за различен период от време в едно от двете жилища - в кв. "Зора" и кв. "Железник", където са получили необходимата им подкрепа и са стартирали успешно своя нов самостоятелен живот.

По време на своя престой в услугата "Наблюдавано жилище" -  Стара Загора, една част от младите хора са завършили определена степен от своето образование, други са започнали да следват в университет, а някои са се установили трайно на работа. На някои от тях е оказана подкрепа за преминаване на шофьорски курс, получаване на общинско жилище, намиране на подходяща индивидуална алтернатива за самостоятелност или съответно насочване към друга социална услуга. Днес над 75% от младежите, ползвали услугата, работят и се издържат сами. 

От април миналата година, към услугата "Наблюдавано жилище" функционира и "Звено за консултиране", което предоставя възможност за подпомагане на лица, без да е необходимо настаняване. 

Социално консултиране в Звеното се осъществява от понеделник до петък, от 08:00 ч. до 17:00 ч., а психологическо – по предварително определен график или по индивидуална заявка. 
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top