Обявяват за продажба на търг 6 бракувани тролея в Стара Загора

По време на предстоящото на 27 април редовно заседание на Общински съвет Стара Загора ще бъде гласувано 6 бракувани тролейбуси да бъдат продадени на търг от Общината. Предложението влиза в дневния ред на местния парламент от вносителя Живко Тодоров, който в мотивите си е изтъкнал, че през 2014г. и 2015г. по ОП «Регионално развитие 2007-20013г» и ОП «Околна среда 2007-2013г.», в общинското дружество «Тролейбусни и автобусни превози» ЕООД са закупени 14 броя нови тролейбуси марка «Соларис Тролинно12» и 8 броя марка «Шкода», с които е обновен целия тролейбусен парк на дружеството. Средната остатъчна стойност на един тролейбус е 242 208 лева като оценката е направена от двама независими оценители.

В дневния ред на местния парламент влиза и точка за ремонт на повреда на автобус “Соларис Урбино 12” , собственост на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД в размер на 35 000 евро.Причина за ремонта е, че возилото е преминало със задни гуми през канализационна шахта, разположена на пътното платно пред блок 80 в квартал „Три чучура север“ град Стара Загора. При натиска на гумите на автобуса върху капака на шахтата, капакът изскача нагоре и удря автобуса отдолу. Нанесени са значителни щети на двигателя на автобуса. Проведеният оглед на мястото на мястото на увреждането сочи като причина за нанесените щети на автобуса неукрепеният капак на шахтата пред блок 80 в квартал „Три чучура север“ град Стара Загора. Изготвен е констативен протокол за повредените части и възли от двигателя на автобуса.

Дружеството е изпратило запитване до оторизиран сервиз на доставчика „Соларис Бус енд Коуч“ АД за изготвяне на сметка за ремонта на двигателя и за доставката и монтажа на нов двигател. В полученият отговор се посочва, че калкулациите показват, че замяната на отделните части и други елементи, необходими за ремонта заедно с труда ще струват около 45 000 евро. Предложената оферта за подмяна на двигателя е на обща стойност 34 223.79 евро и включва монтажа и необходимата гаранция за ремонта. За компенсиране на щетите предлагам да бъде предоставен капиталов трансфер на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД Стара Загора в размер на 66 936 лева като средствата се осигурят за сметка на преструктуриране на утвърдените разходи по бюджета на Община Стара Загора за 2017 година.", посочва градоначалникът.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top