Торлака представя “Май ше ни бъде...“ в Стара Загора

Един от най-провокативните и забавни съвременни български автори Стоян Николов- Торлака ще представи последната си книга „Май ше ни бъде…“  в Стара Загора.Представянето ще се състои на 21 април от 18:30 в клуб “В Jazz-а“.

“Май ше ни бъде…” е трета част от поредицата след „Северозападен романь“ и “Автономията????“. Трилогията се превърна в една от изненадите на литературния пазар. Книги, написани изцяло на диалект, предизвикаха интереса на хора далеч извън рамките на Северозападна България. 

Романите на Торлака  нямат аналог. Някои го критикуват за прекомерната употреба на диалект, други са недоволни от вулгарния на места език, но мнозинството читатели са тези, които се влюбват в стила му. Сравняват го с Радичков, с Буковски, с Чудомир… Но всъщност няма калъп, в който да могат да бъдат вкарани пъстрите му образи, живият език, неустоимо смешните ситуации и непредвидимите истории. Затова сред най-популярните съвременни български романи се нареждат и неговите.

През предходните две години Стара Загора се запозна с първите две части на трилогията и сега идва ред на „Май ше ни бъде…“. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top