Великденска кошница с шарени яйца ще краси площада пред Общината в Стара Загора

Утре започва монтажът на великденската украса в Стара Загора, съобщи за starozagorci.com началникът на отдел „Административно-стопанска дейност“ в Община Стара Загора Боян Даскалов. И тази година великденски яйца ще украсят плащада пред Общината.

Кошница с  пъстри великденски яйца се превърна в атракция не само за децата, а и за възрастните старозагорци и гостите на града, които не пропускат да се фотографират пред нея. Общинското ръководство избра този начин да поздрави жителите на града с идващите Великденски празници, а след тях тя ще стане красив цветарник.

Идеята на кмета Живко Тодоров е чрез артистична декорация и тематично обновление на градската среда да се създава подходящо настроение за предстоящи големи празници.
Кошницата е изработена специално за Стара Загора. Височината на яйцата в нея са с височина 64 см. Те са изработени от стъклопласт и след празниците ще бъдат прибрани.

Мястото е атрактивно не само през светлата част на денонощието, но и вечерно време. Монтираните светодиодни ленти излъчват магична светлина, която привлича по-романтично настроените млади хора за срещи край Великденската кошница. 

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top