В Старозагорско стартира инициатива за ученици „Искам да бъда добър”

Съвместната инициатива на Областна администрация и Регионално управление на образованието (РУО)  - „Искам да бъда добър” стартира в Старозагорско. Това стана ясно на среща между областния управител проф. Веска Шошева, двамата зам.- областни управители Румяна Друмева и Димитър Драчев, и кметове и зам.-кметове на общините от Старозагорска област. На срещата присъства и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора.

Темата за насилието сред младото поколение днес е превзела медийното пространство, обществото гледа с тревога на случващото се в българското училище, затова на преден план трябва да се покаже доброто и позитивизма в постъпките на нашите деца. Защото те създават много добри неща, които трябва да бъдат показвани и насърчавани, смятат инициаторите.

Идеите за различни мероприятия и събития в рамките на кампанията ще тръгнат не от институциите, а от децата по класове. Няма да има ограничения и регламент. Учениците от училищата на Старозагорска област сами ще решат как да се включат в инициативата, която ще продължи през целия месец май.

В навечерието на Деня на детето – 1 юни, най-изявените училища, класове и ученици ще получат грамоти. На училището – първенец, Областна администрация ще връчи плакет.

Авторите на инициативата „Искам да бъда добър” изразяват надежда кампанията  да не се ограничи само в рамките на месец май, а да продължи и занапред, а всяка година преди 1 юни училища и ученици да получават отличия за свършени добри дела.

„Вярвам, че стъпката, която предприемаме, е правилна. Уверена съм, че ще станем свидетели на много интересни и нестандартни инициативи, на които ще дадем гласност, за да може цялото общество да види, че нашите деца са способни да творят добро и го правят всеки ден”, коментира проф. Шошева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top