Любо Минчев: Спечелването на Балканската лига е приоритет

Два дни почивка получиха след двата си успешни мача през тази седмица играчите на Берое. „Зелено-белите“ спечелиха срещу Теодо (Тиват) и Рилски спортист (Самоков) в Балканската лига и първенството. Успехът срещу черногорския тим прати старозагорци на финал в Балканската лига за първи път в историята на клуба, този срещу Рилски спортист запази живи шансовете на тима за второто място в класирането преди плейофите, стартиращи в края на април.

„Ако трябва да съм честен, в момента, както се развиха нещата, за мен приоритет е да спечелим Балканската лига. Да, наистина гоним второто място, двубоят срещу Рилски спортист беше много важен, защото който загуби, няма шанс за второто място, а даже и за трето място. Както казах, приоритет за мен е Балканската лига, защото след това имаме плейофи и независимо на кое място сме, ние трябва да минем през всичките отбори, така че ще ни бъде по-трудно, ако не сме втори, но каквото такова“, обясни наставникът на Берое Любо Минчев пред клубния сайт.

Баскетболистите ще подновят занимания утре. Първата среща с КК Куманово от финалите на Балканската лига е на 11 април от 18,30 часа в зала ДЗУ, в него играчите и щаба на „зелено-белите“ ще разчитат и на сериозна подкрепа от трибуните. „Публиката ни оказва доста сериозна подкрепа и то не само тук в Стара Загора. Те идват и ни подкрепят в провинцията. Нормално е, когато един отбор побеждава и върви напред, подкрепата да се увеличава и феновете да се увеличават.Очаквам на финала в Балканската лига залата да бъде пълна“, коментира Любо Минчев.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top