Промяна в движението на обществения транспорт във връзка с провеждането на Маратон „Стара Загора“ 2017

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че с оглед безопасността на движението и предприемане на необходимите мерки за спазване на реда за организиране  на Маратон „Стара Загора“ 2017, за времето от 08:00 часа до 15:00 часа на 02.04.2017 г. /неделя/ движението на обществения транспорт ще се осъществява по обходен маршрут, както следва:

 По бул. „Славянски“ и бул. „Никола Петков“ движението на превозни средства на масовия градски транспорт ще се осъществява двупосочно в южното пътно платно, което се състои от две активни ленти за движение, като в южната активна лента за движение ще се движат автобусите в посока запад-изток, а в северната активна лента за движение ще се движат съответно в посока изток-запад.
 за движещите се в посока запад-изток: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – бул. „Славянски“ /южното пътно платно – южна активна лента за движение/– бул. „Никола Петков“ /южното пътно платно – южна активна лента за движение/;
 за движещите се в посока изток – запад: бул. „Никола Петков“ /южното пътно платно – северна активна лента за движение/– бул. „Славянски“ /южното пътно платно - северна активна лента за движение/– ул. „Ангел Кънчев“ – ул. „Генерал Гурко“;
 Автобусни линии № 8 и № 21 ще се обслужват по маршрут: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – бул. „Славянски“ – ул. „Крайречен булевард“ – преходна дъга от бул. „Славянски“ - ул. „Хан Тервел“ - ул. „Христина Морфова“ – обръщало Самара 3.   
 Автобусна линия № 17 ще се обслужва по маршрут: : ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – бул. „Славянски“ /южното пътно платно, южната активна лента за движение/ - бул. „Никола Петков“ /южното пътно платно, южната активна лента за движение/ - Пътен възел за гр. Казанлък на път I-5 – Хрищенско шосе;
Общественият транспорт по направлението с. Хрищени и с. Колена за посочения период от време няма да обслужва спирки „Наталия", „Самарско знаме“, „Детска ясла № 3 Маргаритка", „Климент Охридски“ и „Чайка“. При изпълнението на линии от масовия градски транспорт за посочен

ите часове отпадат спирки „Климент Охридски“ и „Чайка“. Обособяват се временни спирки на ул. „Генерал Гурко“ пред СУ „Иван Вазов“ и на ул. „Ангел Кънчев“, южно от кръстовището с ул. „Христо Ботев“.
Движението на МПС да се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

Община Стара Загора призовава водачите на МПС да не нарушават временната организация на движение, да шофират с повишено внимание и да спазват стриктно вертикалната маркировка.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top