Любо Минчев: Финалът все още не ни е гарантиран

Наставникът на Берое Любо Минчев остана здраво стъпил на земята въпреки успеха на „зелено-белите“ в първия мач от полуфиналите в Балканската лига. Във вторник старозагорци се наложиха със 78:69 над Теодо (Тиват) в Черна гора и имат 9 точки аванс преди реванша в Стара Загора. Мачът е във вторник от 18,30 часа в зала ДЗУ, а от днес тимът подновява занимания и ще се готви за срещата. Тази седмица тимът няма двубой от първенството в НБЛ и ще съсредоточи усилията си именно върху срещата от Балканската лига.

„Доволен съм, че спечелихме, въпреки че не играхме по най-добрия начин. Допуснахме 20 грешки, което е лошата страна на нещата. Лошият старт и отсъствието на Шейн Гибсън бяха сред причините за това. Показахме добри неща в защита във втората и третата част, но не и в последните три минути на четвъртата част. Тогава допуснахме много неточности, което ни костваше един по-добър резултат. И все пак е страхотно, че спечелихме. Авансът от 9 точки обаче не ни гарантира финал“, коментира пред клубния сайт Любо Минчев.

Оптимист въпреки загубата пък остана треньорът на Теодо Миодраг Кадия. „Въпреки загубата искам да поздравя моите играчи. Не е лесно да се играе срещу този съперник. Берое е един от най-добрите отбори в Балканската лига и това е доказано. През целия мач обаче ние се борихме много, стартът ни бе чудесен, а преднината в началото – добра. Доволен съм, че изобщо стигнахме до този мач в Тиват, за да могат хората да разберат колко добър турнир е това.
Отиваме в Стара Загора с идеята да се опитаме да играем по същия начин. Със сигурност, въпреки сериозната разлика, няма да се предадем. Ще играем, както го направихме във всичките си срещи до сега. Надявам се, че ще се представим по-добре или поне на нивото на този мач“, заяви наставникът на Теодо. 

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top