Верея продаде Караджов на вицешампиона на Беларус

Верея продаде вратаря Иван Караджов на вицешампиона на Беларус Шахтьор Солигорск. Ръководствата на двата клуба решиха да не разкриват подробности около сделката за играча. Той вече е уточнил личните си условия с новия си клуб и остава само да премине медицинските тестове. Шахтьор завърши на второ място в първенството на Беларус миналия сезон, изоставайки на 11 точки от абсолютния хегемон в страната БАТЕ Борисов.

Това е третият вратар, който Верея продава в последните три години след трансферите на Ясин Ел Харуби в ЦСКА и на Кристофър Мафумби в южноафриканския Free State Stars.

Старши треньорът на старозагорци Александър Томаш коментира продажбата на Иван Караджов: "Той със сигурност ще ни липсва, но ние нямахме право да го спираме. Както аз търся чисто човешките качества във футболистите, които привличаме, така и сега ние като ръководство на този отбор чисто човешки нямаше как да се противопоставим на този трансфер. Не можем да го направим когато става дума за развитие на даден играч, най-вече във финансов аспект. За краткото време, в което Верея е в българския футболен елит клубът показа, че е трамплин за футболистите. А ръководството показва, че постоянно работи за развитието на клуба. Пожелавам на Иван много победи и сухи мрежи в новия му отбор", завърши Александър Томаш.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top