Велосипедист в старозагорската болница с опасност за живота след кататсрофа

Вчера около 07.40 ч., в Казанлък, по бул."Розова долина, в посока север- юг, се е движил велосипед, управляван от 75- годишен велосипедист от  Казанлък. Същият е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в предната част на включващ се в движението от локално платно товарен автомобил "Мерцедес Актрос", управляван от 46-годишен мъж от Мъглиж.

В резултат на настъпилото ПТП велосипедистът е получил мозъчен кръвоизлив и травматични огнища в мозъка. Транспортиран е в УМБАЛ - Стара Загора, където е настанен за лечение с опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като и двете проби са отрицателни.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Коментирай!

#1
типично по български - 2017-02-23 14:25:00

Ще отнесе шофьорът на камиона.Ако по някаква щастлива случайност му се размине, никой няма да го обезщети за стреса и моралните щети. Малоумията български край нямат. Въпрос на време е велосипедист да удари майка с дете или възрастен човек по т.н. велоалеи, особено в участъка между Одринска епопея и Димчо Стаев.Някой не е чел ЗДП и ППЗП за ширината на тротоарите, ама гордо е лепнал всякакви недоразумения по улици и паркове и се изживяват като благодетели на нацията

Още новини

Scroll To Top