Старозагорски ученици направиха розово сърце против тормоза в училище

За поредна година последната сряда намесец февруари, учениците от ППМГ" Гео Милев" Стара Загора отбелязват Деня на розовата фланелка , а именно ден против тормоза в училище. 

Всяка година кампанията преминава различно в зависимост от инициаторите ни от ученическия съвет към училището.Тази година децата се постараха и направиха презентации на тема "НЕ на тормоза в училище " .Кампанията тази година е посветена на училище без страх."Учениците отправиха своите послания против насилието в училище , като изработиха символични розови фланелки ,които раздадоха на всички учители и ученици ",каза пред starozagorci.com педагогическият съветник Дима Петкова.

Тя допълни, че през голямото междучасие учениците направиха голямо розово сърце хванати за ръце . На днешния ден учениците имат право да носят розови фланелки и връхни дрехи вместо униформата си. 

В подкрепа на каузата за втора година Сдружение "Самаряни" инициира кампания в Международния ден на розовата фланелка под мотото "Keep calm and прескочи насилието!". Екипът на Кризисен център "Самарянска къща" проведе инициативи с учениците от СУ "Иван Вазов". По интерактивен начин бяха провокирани младите хора да изразят своята позиция срещу "тормоза" в училище. Снимки с лични послания, балони в небето с добри думи, розови тениски оригами бяха малка част от провокиращите позиция идеи, подготвени от организатори и доброволци.

През цялата седмица на фейсбук страницата на сдружението се появяват снимки на млади хора с техните лични послания по темата ненасилие в училище с #rozovaflanelka, както и видео клип с розов DAB допълва посланията по темата.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top