Бойко Борисов в Стара Загора: Атаката срещу ГЕРБ е реваншизъм – не се доказаха нарушения

Ние можем да даваме сами властта. Със сила не могат да ни надделеят никога", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия на ГЕРБ-жени в Стара Загора. На нея той представи приоритетите в предизборната програма.

Бившият премиер уточни, че в ГЕРБ не търпят агресията. "Начинът на кампанията е такъв – агресивно, лъжливо и... Затова считам, че в следващия парламент много трудно ще има съгласие или ако има - то ще е нещо като Орешарски. А това няма да издържи повече от 6 месеца – ще се счупят системите веднага", така Борисов отговори на въпрос как вижда управлението след изборите.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред дамите от ГЕРБ, че най- голямото предизвикатество днес е борбата с популизма. “Фалшивите новини са голям проблем. Трябва да разпространяваме това, което виждаме и чуваме, за да противодействаме на фалшивите новини. Днес всеки обещава много, но това е предимството на малките – могат да обещават всичко, защото няма да им се наложи да управляват. Ние правим тези срещи, за да можем да говорим какви са реалните политики.

В нашата програма няма нито една незащитена цифра. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия на Жени ГЕРБ в Стара Загора, на която бяха представени приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ. „В нашата програма няма нито една незащитена цифра – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия от нас икономически ръст и събраните повече пари в бюджета“, заяви Борисов и обясни, че новата програма за управление на ГЕРБ е продължение на старата.

Той обясни, че взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв. Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева. По думите на Бойко Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ „Белене“, във фискалния резерв в момента е щяло да има 17 милиарда лева. Борисов подчерта, че в момента в България безработицата е рекордно ниска. „Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг – взехме тези пари, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година“, коментира още той.

Председателят на ГЕРБ коментира т.нар. ревизия от служебния кабинет на Огнян Герджиков. „Каква беше ревизията – защо държавната фирма „Автомагистрали“ е ремонтирала АМ„Тракия“ и АМ „Хемус“, които бяха в отвратително състояние? Изведнъж казват, че имало забавени обществени поръчки. Преди само месец обясняваха, че правителството в оставка не трябва да провежда обществени поръчки.  Бойко Борисов обясни, че обвинява служебния премиер Огнян Герджиков, защото знае, че БСП го карат да действа по този начин. “Това е тактиката на БСП - да излъжат хората, да вземат мандата и да докарат Орешарски. Да излъжат, че са спечелили президентските избори и да докарат Герджиков. Нямам против – но да не лъжат за областните управители. След като спечелят изборите да ги сменят всичките. Така е правилно”, заяви той.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top